Foredrag

Følg med, det kommer flere!

Rune Johansen

Rune Johansen er oppvokst i Bodø, men bor nå i Steigen, Han debuterte som fotograf på Høstutstillingen i 1990 og har senere vært representert ved en rekke utstillinger nasjonalt og internasjonalt. I 2004 ble Rune Johansen tildelt Statens garantiinntekt for kunstnere. Samme år debuterte han som forfatter med boken Hiv mannskjiten. Han har senere gitt ut flere andre bøker.

Rune Johansen ble tildelt Fotografiprisen, Norges Fotografforbunds hederspris, i 2011. 

Hans siste bok, er «Mine siste bilder». 

Denne lille boken er et etterfølgende apropos, et appendiks av boken Photographs 1991-2014 der Rune gjennom tekst og bilder deler sin egen fotohistorie. Inspirert av fotoalbumets korthugde øyeblikksform gir Mine siste bilder et humoristisk skråblikk på tilværelsen, foruten et tilbakeblikk på livet med fotografiet som lidenskap og Hasselbladen som følgesvenn.


Sondre K. Jensen

Sondre K. Jensen er en prisvinnende filmskaper fra Bodø, som startet å lage film allerede som 13 åring. Arbeidet til Sondre har blitt vist nasjonalt og internasjonalt på nett, kino og på filmfestivaler. Han er daglig leder i KnustKamera og Akt Produksjon, og jobber nå med dramadokumentaren Heroinbyen. 

Filmskaper Sondre K. Jensen tar oss gjennom Bodøs undergrunn med sitt nyeste dramadokumentar-prosjekt Heroinbyen, om da det kom inn konteinerlass med opiumsvalmuer fra Nederland til Bodø over flere år på tidlig 90-tallet, og som ble solgt lovlig over disk, men som inneholdt narkotiske stoffer. 

I dette foredraget vil Sondre dele sin lidenskap for filmskaping og motivere til å utforske historiefortelling gjennom filmmediet. 


Vebjørn Karlsen

Vebjørn Karlsen begynte å fotografere i det våte element i 1976. Selv om det ble diverse oppdrag for BBC og NRK, «fast» freelance fotograf og skribent for bladet Dykking i årevis, leverandør av undervannsbilder til pressen, bøker, og forskning, så forble dette kun på hobbybasis. Ble en trofast Nikon-bruker, dette fordi de første undervannshusene som kom var til Nikon. I dag tar han vann over hodet med en Nikon D-800.

Foto: Borghild Viem

Rett utenfor vinduet til Saltstraumen Hotel er det et fenomen som kalles en malstrøm, det er ikke så mange av dem i verden, og Saltstraumen har et rykte om å være verdens sterkeste. Dette ble ett av de tre første marine verneområdene i Norge i 2013. Vi skal besøke dette litt spesielle stykke hav, et område om er vernet fordi det er hjemmet til sårbar og unik natur,


Arash Taheri

«Bruce Springsteen, Kiss, Kvelertak, Alice Cooper, Audrey Horne, Seigmen – disse, og mange flere rockelegender dukker opp når musikkfotograf og butikksjef hos Leica Store Oslo, Arash Taheri kommer til oss i Nasjonal Film og Fototreff i Bodö for å fortelle om sin lidenskap: musikkfotografering.

Arash er nemlig lidenskapelig interessert i rockemusikk. Kombiner dette med fotografering og du har en pasjonert musikkfotograf som elsker heftig scenografi, ekstreme uttrykk, kraftfulle effekter og store opplevelser.

Arash vil dele av sin kunnskap om hvordan disse fotografiske blinkskuddene blir til, men du vil også få med deg herlige anekdoter og få en forståelse for hvordan jobben som musikkfotograf kan arte seg.

Arash er en av landets absolutt fremste musikkfotografer og leverer jevnlig bilder til internasjonale musikkmagasiner, plateselskaper, musikkfestivaler og byråer.  har et brennende engasjement for Leica. Han er utdannet innen kommunikasjon og media og har en Bachelor i Foto, media og kommunikasjon fra Edith Cowan University i Perth, Australia.»